ليوانِ همراه به جاي يک بار مصرف+پوستر

ساخت وبلاگ

ليوانِ همراه داشته باشيم
ليوان، همراه داشت باشيم


سلامت و سبک زندگي/6


يکي ديگر از آسيب هاي سبک زندگي ما در سال هاي اخير، رواج استفاده بي رويه از ظروف يک بار مصرف است.


ممکن است گفته شود شستشوي حجم بالايي از ظروف در پذيرايي ها موجب مشقت و اتلاف وقت مي شود.


اما بر فرض که اين توجيه قابل قبول باشد، به نظر نمي رسد قرار دادن ليوان هاي يک بار مصرف در کنار آبخوري ها براي يک آب خوردن ساده توجيه منطقي داشته باشد.


در يکي از دانشگاه ها مرتب با اين اعتراض مواجه بوديم که چرا کنار آبسردکن ها ليوان يک بار مصرف قرار داده نشده؛ لذا در يک اقدام عملي ساده به منظور فرهنگ سازي در زمينه جلوگيري از مصرف بي رويه ليوان هاي يک بار مصرف، اقدام به انتشار يک پيام بهداشتي با مضمون ترغيب افراد براي به همراه داشتن ليوان شخصي نموديم.


در اين پوستر -که روي بدنه اکثر آبسردکن هاي دانشگاه نصب شده است- «به همراه داشتن ليوان شخصي» عاملي در جهت کاهش توليد زباله و حفاظت از محيط زيست عنوان شده و زباله هاي پلاستيکي نيز تهديدي براي محيط زيست تلقّي شده است (چرا که تجزيه آن ها در طبيعت دست کم به 500 سال زمان نياز دارد):



اگر به فکر «آسيب شناسي سبک زندگي» هستيم بايد بدانيم استفاده بي رويه از ظروف يک بار مصرف ناشي از روحيه راحت طلبي  و تقليد ناروا از فرهنگ بيگانه است و اين موارد در واقع آسيب هاي سبک زندگي ماست.


اگر در پي «اصلاح الگوي مصرف» هستيم بايد بدانيم ضرورت اصلاح الگوي مصرف ايجاب مي کند در اين زمينه بازنگري کنيم و ترديد را کنار بگذاريم؛ چرا که ما بايد با توجه به آموزه هاي قرآني و اسلامي در زمينه پرهيز از اسراف و حفظ محيط زيست، بيشتر از بيگانگان در اين باره دغدغه داشته باشيم.


اين در حالي است که بر اساس تصويب لايحه اي جديد در دولت فرانسه، استفاده از ظروف پلاستيکي در اين کشور به تدريج تا سال 2020 ميلادي ممنوع خواهد شد و توليد کنندگان ظروف يک بار مصرف بايد در ساخت اين نوع ظروف از مواد بيولوژي تجزيه پذير استفاده کنند.


و اگر به دنبال اقدام و عمل در زمينه «اقتصاد مقاومتي» هسيم بايد بدانيم اساسي ترين و ساده ترين شرط تحقّق اين شعار در زمينه مديريت مواد زائد جامد، «کاهش توليد زباله» است و ترويج استفاده از ليوان شخصي- که تهيه انواع سبک و کم حجم آن نيز امکان پذير است- را مي توان اقدامي در اين جهت ارزيابي نمود.


و در نهايت در صورت ضرورت استفاده از ليوان هاي يک بار مصرف نيز لازم است به منظور حفاظت از محيط زيست و احترام به قانون، از انواع بيوپليمر گياهي(بر پايه نشاسته ذرت) استفاده شود.


قابل ذکر است طبق مصوبه کميسيون فرهنگي هيأت دولت در سال 1389، کليه دستگاه هاي دولتي ملزم به جايگزيني ظروف يک بار مصرف بر پايه گياهي(زيست تجزيه پذير) به جاي انواع پليمري(پلاستيکي) شده اند که اين امر به خصوص در موارد استفاده از آب جوش و مواد غذايي داغ به جهت ورود منومرهاي سرطانزا به بدن افراد و تهديد سلامتي آنان، حائز اهميت بيشتري است.


پيوند گزارش در سايت دانشگاه





شادکامي واقعي عزاداران حس...
ما را در سایت شادکامي واقعي عزاداران حس دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 8salamat825 بازدید : 193 تاريخ : يکشنبه 8 اسفند 1395 ساعت: 2:33