روغن و نمک در طب سنتي/1+صوت

ساخت وبلاگ
نکته هاي کوتاه از سلامت/ 23-روغن و نمک در طب سنتي/1

به مناسبت هفته سلامت مردان

سخنران: دکتر سيد سعيد اسماعيلي، متخصص طب سنتي و عضو هيأت علمي دانشگاه شاهد

 زمان و مکان: 30 بهمن ماه 1395- مهديه دانشگاه



 شايد از 60-50 سال قبل جرياني شروع شد که گفتند بيماري هاي قلب و عروق زياد است و براي پيشگيري بايد کارهايي انجام شود.



 اول آمدند روغن مردم را عوض کردند، گفتند اين روغن هاي حيواني که مي خوريم همگي داخل عروق قلب رسوب مي کند، ديواره ي رگ ها تنگ مي شود و باعث مشکلات و سکته هاي قلبي و بالا رفتن فشار خون مي شود.



 الآن شايد 60-50 سال از اين حرف ها گذشته و ما روز به روز بيماري هاي قلب و عروق در کشورمان افزايش پيدا کرده و سنين ابتلاء به اين بيماري ها به شدت پايين آمده؛ مثلاً قبلاً آدم هاي 60 ساله و بالاتر سکته مي کردند، اما الآن رسيده به 20 و 30!



 زماني که ما دانشجو بوديم به ما مي گفتند اگر کسي زير 40 سال آمد پيش شما و گفت قلبم درد مي کند، به او اعتنا نکنيد چون احتمالاً يا فيلم بازي مي کند، يا استرس دارد يا ... امّا الان واقعاً نمي توانيم به يک آدم 20 يا 25 ساله که گفت قلبم درد مي کند بي اعتنا باشيم چون بعيد نيست که مشکل قلبي داشته باشد.



 خُب، همه اين ها يکي از سررشته هاش مسايل تغذيه اي است. هر عاملي که باعث افزايش غلظت خون بشود مي تواند منجر به تنگي عروق و به دنبال آن حمله هاي قلبي بشود.



 متأسفانه افزايش مصرف فست فود ها و غذاهي آماده و کنسروي مي تواند يکي از عوامل مهم در بيماري هاي قلب و عروق باشد که روز به روز هم مصرفش در بين مردم افزايش پيدا مي کند؛ غذاهايي مثل انواع ساندويچ، پيتزا ها و نوشابه ها، معمولاً خوني که از اين ها توليد مي شود خون غليظي است.



 اکثر اوقات اگر گوشت سالمي در آن ها استفاده بشود گوشت گاو است که خون را غليظ مي کند و اگر چيزهايي ديگر هم -که آدم مي شنود- در آن ها باشد که وامصيبتا!



 و دوم روغن هايي که تغيير کرده و مدت ها به ما گفتند که اين ها روغن هاي نباتي و سالمي هست، امّا متاسفانه روغن هاي بسيار ناسالم و مضري است و با مصرف اين ها فشار خون و غلظت خون افزايش پيدا مي کند.



 روغن هايي که با عنوان روغن نباتي استفاده مي کنيم روغن هاي بسيار بدي است و لازم است تجديد نظري در مصرف روغن شود.



  نکته ديگري که خيلي روي آن تأکيد مي شود بحث مصرف نمک است؛ متأسفانه يک ضرب المثلي هم درست کردند که مي گويند از 3 تا چيز سفيد پرهيز کنيد: نمک ، شکر و هروئين! و نمک را در کنار هروئين قرار مي دهند، در حالي که ما در متون ديني مان توصيه به مصرف نمک(در اول غذا و بعد از غذا) داريم.



 جالب است که در کتاب هاي جديد و رفرنس ها و مراجع هم در رابطه با نمک اين مقدار مطلب پيدا نمي کنيد؛ حتي نقش آن در فشار خون هم مورد سوال است.



 نمک، فشار خون را بالا مي برد يا نه؟ و اين ها محل بحث است و حرف هاي قطعي وجود ندارد در طب رايج، منتهي اين را به صورت يک اصل مسلّم ترويجش مي کنند.



 از ديدگاه طب سنتي افرادي که مزاج هاي گرم دارند، نمک چون طبيعت گرمي دارد در افرادي که مزاج گرم دارند ممکن است فشار را بالا ببرد، همانطور که چيزهايي ديگر مانند زنجبيل، فلفل، گوشت و .. هم اگر بخورد فشارش بالا مي رود.



در افرادي که مزاج هاي سرد و بلغمي دارند اتفاقاً مصرف نمک باعث مي شود فشار خون پايين بيايد و موضوع کاملاً ممکن است در اين افراد برعکس باشد.



 راجع به حرف هايي که مي شنويد دوستان کمي تأمّل بفرماييد و با يک مقداري حوصله موضوع را مجدداً بررسي کنيم؛ بحث نمک و روغن جزو بحث هايي است که محل اشکال است و خيلي به اين راحتي حرف هايي که زده مي شود را قبول نکنيد.



 هر مقداري ما بتوانيم اصول تغذيه اي را -که بر مبناي طب سنتي است و در روايات ما مورد تأکيد واقع شده-، رعايت بکنيم قطعاً همه ي بيماري هايمان کاهش پيدا مي کند، از جمله بيماري هاي قلب و عروق.



 خُب اين همه راجع به روغن زيتون توصيه هست و جزو چيزهايي است که در قرآن به آن اشاره شده امّا اکثر ذائقه هاي ما روغن زيتون را نمي پذيرد و اين از مواردي است که بايد به آن پرداخته شود و مقداري مصرف آن را بيشتر کنيم که از ساير روغن ها قاعدتاً بهتر است.



  همين طور يک سري روغن هاي خوب مثل روغن گاو در برخي از روايات گفته شده اين ها شفاست و هر مقداري از اين روغن ها وارد بدن شود از طرف ديگرِ بدن خارج مي شود.



 اين ها مباحثي هستند که نمي شود به راحتي از آن گذر کرد و مصرف روغن هاي حيواني ما خيلي کم شده و قيمت هايش هم خيلي گران شده و ديگر خيلي از بچه ها هم طعم روغن حيواني را دوست ندارند.



 اين ها نياز به تغييراتي دارد که انشاالله ما کمتر بيمار شويم .

 

شادکامي واقعي عزاداران حس...
ما را در سایت شادکامي واقعي عزاداران حس دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 8salamat825 بازدید : 192 تاريخ : يکشنبه 22 اسفند 1395 ساعت: 12:18